2008-05-20

Medelklass (inte smartare) kvinnor har sämre sex!

Aftonbladet skriver att Smartare kvinnor har sämre sex utifrån en undersökning som visar att högutbildade kvinnor har sämre sex. Medelklassen har längre utbildning, På Aftonbladet jobbar en synnerligen självförhärligande medelklass som därför anser sig smartare. Det är troligen svårt att hitta fog för den slutsattsen. Att medelklassen har sämre sex, och i synnerhet att medelklassens kvinnor har sämre sex är däremot högst rimligt.

Medelklassen

Medelklassen har privilegier, hög lön, får festa i fina salonger ibland. Men de är inte rik nog att ha makt att försvara sin position. De är ständigt tvingade att få godkänt, ständigt tvingade att vara 'rätt' för att inte risker att stötas ut.

Det gör medelklassen till en kariärsdyrkande och nevrotiskt normkänslig grupp. De är maniska i att framställa sig själv i fin dager (därav smartslutsattsen ovan), har ständigt fingret i luften för att känna av vad som passar sig och de är ständigt livrädd för att göra fel och göra bort sig.

Till det kan man lägga ett skuldkomplex, de måste hela tiden rationalisera varför de ska ha det bättre än pöbeln. Därav alla myter om att arbetslösa, sjukskrivna etc är lata och fuskar. Därav alla falska hyllningar av den egna klassens förträfflighet och bidrag till samhället. Dessa rationaliseringar gör dom än räddare att trilla av, att inte längre plattsa, att bli utstött.

Medelklassen är samhällets avskum, de projocerar sina nojor på andra och är vinden i nymoralismens segel. De är självgoda nog att utan att reflektera över det omyndigförklara och styra och ställa med de som gör det dom själv inte vågar. Tanken att dessa 'lägre' människor skulle vara lika mycket värda som dom själv provocerar medelklassen till vansinne. Skulle inte medelklassen vara värd mer, som lägger så mycket energi på att känna av alla normer, som försakar så mycket för att följa alla normer. Tanken att pöbeln skulle vara lika mycket värd som dom själv är helt enkelt kränkande för medelklassen, det utmanar hela deras livslögn.

De kommer upp med allsköns teorier om 'strukturella förtryck', 'falsk medvetenhet' och 'internaliserade förtryck' för att rättfärdiga sin rätt att peta i och fördöma och styra och ställa över pöbelns beteende. Alla dessa teorier passar dock bättre på medelklassen själv än på de människor medelklassen använder teorierna på.

Men sex, detta skulle handla om SEX!

Ursäkta tappat fokus, men det har betydelse... När medelklassen ska ha sex, i synnerhet kvinnorna så är de livrädda. De vill inte vara för sippa, de vill inte vara horor. De ligger där och tänker, med ett sting av panik, hela tiden på vad som är rätt att göra och inte. Klart som fan att de har dålig sex! Det är helt i sin ordning, de är inte värd bättre!

Tack till Johanna Sjödin för att jag hittade aftonbladetartickeln.

Intessant!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

5 kommentarer:

  1. Träffande!

    Något ska man väl ha för att man studerar utöver höga betyg?!

    Förstår inte varför vi fortfarande envisas med att behöriga lärare är bättre än obehöriga, att MVG-barn är mer begåvade än VG-barn eller att den som studerat (läs: haft råd med en utbildning) är mer bildad/begåvad än den som inte haft råd med en utbildning.

    Klassarvet är ett helvete, ett lotteri där vissa har förtur.

    SvaraRadera
  2. HAHAHAHAHA du är fan sjuk i huvudet. att generalisera över en så pass stor grupp i samhället.

    Min farsa hade järnaffär, jag är snickare men inte fan börjar jag förvrida tankarna till något slags klasshat. Alla är nervösa för att inte passa in, vissa mer än andra, och det beror inte på hur många kronor på kontot/vilket yrke man har utan det är en del av den mänskliga naturen. Det finns betydligt större variationer inom en "klass" än imellan dom. Försök, FÖRSÖK, att tänka efter och vara ärlig mot dig själv.

    SvaraRadera
  3. Snickarn: Klart det finns undantag, och stor individuell variation. Det säger inget med säkerhet om alla individer.

    Men här pratar vi statistik och det ger tydligen genomslag i statistiken. Vilket inte är så konstigt... omständigheter påverkar individer, inte alltid lika från individ till individ men det vore konstigt om det inte fanns någon statistisk riktning.

    SvaraRadera
  4. Haha, herregud. Jag kommer själv från "underklassen" men har via hårt slit fått det bättre än mina föräldrar. Försök tillför något i samhället istället för att vara bitter på att andra lyckats bättre än dig. Utbildning är gratis, vad är problemet? Vill du ha ett VD-jobb på posten eller? Haha, patetiskt. Det är inte 1920 du vet.

    SvaraRadera