2008-05-13

Ingen oetisk etik, Alfatestning av micro peer publishing!

Jag experimenterar just nu med ett system för att publicera små snuttar på varandras sajter, för att knyta ihop nätet lite och göra det enklare att hitta nya sajter/bloggar utanför sin egna krets, samt naturligtvis också enklare att sprida sin egen. Det är inte ett alternativ till intressant, tvingly, bloggtoppar mm utan ett komplement som gör det lättare för bra bloggar/sajter att växa och lite lättare att hitta roliga saker. Ni kan se en alfatest av det i högerspalten här intill. Rapportera gärna konstigheter i kommentarerna till den här posten.

Ingen oetisk etik

Förutom att det är svårt att hitta bra lösningar för små sajter och bloggar så blir man milt sagt frustrera på all kränkande villkår på de tjänster som finns. Det är knappast etiskt att som tillhandahållare av infrastruktur agera både smak- och åsiktspolis, -dommare och -bödel i ett. Micro peer publishing ska undvika oetisk etik!

Innehåll snarare än annonser

Systemet går att använda för 'annonser' men är tänkt mer för att sprida innehåll. Just nu är det begränsat till bilder, men bilderna serveras från micro publicistens egen sajt så de kan automatgenereras med innehåll via olika script om så önskas. Egentligen skulle jag vilja hämta (x)html dokumentet direkt från micro publicisten, men varken iframe eller object taggen är säker nog för det (tillåter att man sätter top.location och 'kapar' huvudsajten). Det finns just nu ingen riktig bra lösning för textinnehåll som inte kräver en serverproxy, det kanske kommer så småning om men just nu får bilder duga. Ett intressant framtida alternativ som går runt behovet av proxy är JSONRequest men just nu har det försvinnande lite stöd i webläsare, pluggins inräknade. Tips och teknisk diskussion är välkommen i kommentarerna.

Alfatestare är välkomna!

Det skulle även hjälpa med lite fler sajter att testa på så det blir lite mer data att jobba med för att testa fram bra fördelningsalgoritmer. Läs mer om systemet och alfatestning på micro peer publishing

Gnäll, gnäll, gnäll

IE är bara för trasig... i object taggen sätts varken location.hash eller referrer... Det gör att info saknas om på vilken sajt info publiceras. Men andra webläsare ger nog tillräckligt med statistiskt underlag för att någorlunda rättvist fördela den mörka IE klumpen... Men vilken skitbrowser det är!!! Hoppas ingen gnäller om en del av utrymet går till att propagera att IE-användare byter webläsare.

Intessant!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Det vore bra om du kunde namnge din bot i UA-strängen eller något, för jag har ganska låg tolerans för automater som skannar min sajt.

    SvaraRadera
  2. Hmm... Jag läser bara ditt rss-feed... Blogger gör det rimligen också för bloggrollen... Men någon sajtspindel har jag inte.

    SvaraRadera