2008-05-31

Liberal terrorideologi

Den bästa bloggposten om det osmakliga krigsspektaklet i Stockholm kommer från Blogge. Den är direkt konstnärlig i kontrasten mellan grovt språk och torr rapport, och sätter därmed fint fingret på imperialismens rasistiska och brutala komponent.

Men kommentarerna! Jösses, läs kommentarerna. De är sällan man ser ett så öppet försvar av terror, folkmord och massakrer. Jan Myrdal ligger i lä. Blogge påpekar träffande att de försvarar tredje rikets rätt till lebensrum, men de biter inte. Inte för att liknelsen inte träffar utan för att man på fult alvar hävdar att man måste utöva terror. För om man inte gör det kan man inte uppräthålla världsherravälde (som på något underförstått sätt automatiskt är nått bra).

Mitt i alla öppna hyllningar av terror dyker klassiska ursäkter upp, som myten om antiamerikanism. Det blir ganska komiskt med hyllningar till ondskan och påståenden om att ondskan är en myt i samma andetag.

Det finns fler paradoxer... Som ett försvar för samarbete med terrorregimer som Saddams men samtidigt ett försvar av över miljonen döda Irakier med att 'Saddam var ond'... Saddam var utan tvekan ond, men USA är ändå ansvarig för mer död och lidande i Irak än vad Saddam åstakommit, förutom att man tidigare stödde Saddams regim när den var som värst.

Men det är förstås bara antiamerikanism, man måste ju tänka på de historiska omständigheterna. När Saddam var en lydig diktator som bara terrorriserad sin egen befolkning med små folkmord och levererade ut naturtillgångar billigt var allt väl. Men när han började trixa med att angripa andra diktaturer som var våra polare (Låt vara med vårt godkännande, men vi missbedömde hur mycket det skulle skrämma andra viktiga allierade diktaturer... å det är ju stort att ändra sig när man har fel) och framför allt började hota med att sälja olja i euro istället för dollar... Ja, då är det ju naturligtvis andra förutsättningar.

Att se till att bananrepubliker inte nationaliserar naturtillgångar och inte tillåter sociala rörelser som kan pressa upp lönerna eller på något annat ont sätt urgröpa vår fina företags vinstnivåer är naturligtvis ett mål högre än allt annat. Vad spelar några miljoner liv här och där för roll i den ekvationen. Man får inte vara blöt, då blir man inte rik.

Intessant!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Och nu pallrar alla stockholmare sig ut för Demonstration mot FRA lördag 31 maj 14.00, det handlar i högsta grad om servitudiställningen till imperialism och terror det också.


För övrigt anser jag alla borde gå med i alfa-testningen av micro peer publishing!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar