2008-07-14

Våldtäkt på två 14-åringar

Våldtäkt är brottsrubriseringen i en färsk dom enligt HD. Det är nu inte våldtäkt i verkligheten. Flickorna var villiga och könsmogna, sexet var samtyckande. Straffet var inte desto mindre 3 års fängelse. Detta för att svensk hederslagstiftning säger att 14 åriga flickor får inte ha sex.

För att citera tidningen:

Flickorna och mannen är överens om att det sexuella umgänget skett under frivilliga former. Sedan drygt tre år rubriceras samlag med minderåriga dock alltid som våldtäkt mot barn, oavsett om våld eller hot förekommit.

Detta är naturligtvis totalt vansinne. Jag tror en åldersgräns behövs, men om ungdommarna är könsmogna och samtyckande så är det inte våldtäkt. Sexuellt utnyttjande av underårig är en rimlig rubricering och det är, om 'offret' är könsmoget, ett bagatellbrott jämfört med våldtäkt. I fall där ingen far illa och där 'offret' inte står i beroendeställning till förövaren kan man rimligen släppa sådant helt utan åtgärd.

Det står klart att denna lagstiftning inte handlar om att skydda barn, utan om att kontrollera ungdomar. Det är en skam för ett modernt land med ren hederslagstiftning, och det är direkt absurt med en lag som gör över 1/5 av alla frivilliga sexdebuter till våldtäkter.

Det mest alvarliga är dock de följder detta får. Har skrivit om det tidigare i men barnen då, vem tänker på barnen och ungdomarna.... Låt oss ta följderna igen.

Kriminalitet

Att ha sex med villiga 14-åringar är alltså kriminellt. Tungt kriminelt - 3 års fängelse är inte att leka med och nyligen blev en man dömd till mordskalor - över 10 år (men det kan förklaras med att svenskt rättsväsende är skamlöst rasistiskt). Kriminalitet leder till en del följder.

Det blir viktigt att vara diskret, att smyga, att träffas på undanskymda plattser, att kommunicera dolt och skyddat. Eftersom ungdomar, även många under 15, vill ha sex kommer de att kommunicera på skumma kanaler, träffas på hemliga plattser. Detta i sig själv gör dom betydligt mer utsatt för risker. Risker att utsättas för riktiga brott, risker att utsättas för riktiga övergrep.

De flesta hebofiler och lammköttsjägare är dock snälla män och kvinnor. Så det kommer för det mesta att gå bra ändå. Men sexrellationer är komplicerade saker för att inte tala om när kärlek blir inblandat också. När man skiljs i osämja delas ibland hårda ord. När det man gjort tillsammans är kriminellt uppfattas dessa hårda ord lätt som hot. Tystnad är nödvändig - rädsla och misstro ett gift. Risken är stor att en hel del hot och våldsbrott kommer att ske som annars aldrig någon ens skulle tänka på. Det är välkända fakta att ju högre straff en verksamhet har desto mer och grövre våld kommer att omgärda den verksamheten. Det är förbudens baksida.

Det betyder naturligtvis inte att allt ska tillåtas. Men det är lämpligt att bara förbjuda det som är nödvändigt. Helst så lite att man kan bekämpa det till närmast obefintlighet. Att förbjuda verksamhet som ändå kommer att pågå i samma omfattning är enbart skadligt, i synnerhet om man sätter stränga straff. Här pratar vi om just ett sådant förbud.

Ungdomar kommer att fortsätta ha sex, straffen är höga - det kommer att ske onödiga våldsdåd. Kan vi få se ansvariga politiker ställda inför domstol när det sker?

Uppdate: Läs även: SSI, Rick och Johanna.

Intessant!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

7 kommentarer:

  1. Det här var det vettigaste jag läst idag.

    Tack så mycket.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  3. Tänk mo man inför en retroaktiv lagstiftning enligt den lagen. Då skulle många av de jag känner vara brottslingar.
    Vad mycket pengar en del föredetta fjortisar skulle kunna tjäna.

    SvaraRadera
  4. Våldtäkt stavas utan c. Det du skriver är SÅ bra, men fixa stavfelet, så blir det mer seriöst.

    SvaraRadera
  5. En ordblind djävul tackar så mycket.

    SvaraRadera
  6. 27-åringen har överklagat domen.

    SvaraRadera