2008-06-18

Maud den sista

Maud Olofsson blir den sista partiledaren som tar Centern in i riksdagen. Det är med största sanolikhet så.

Jag har redan skrivit om självmordsaliansen, det är obegripligt att de inte fattar. Tror dom det kommer att blåsa förbi? Mins de inte det varaktiga droppet i opinionen efter A-kasseslakten? Nu går de mot sina egna kärnvärderingar, likväl som allomfattande demokratiska kärnvärderingar. Tror dom att de kan komma undan med det?

Det finns kanske 10-15% stöd för FRA-lagen bland folket, det är de riktiga foliehattarna. Sedan finns kanske drygt lika många till som inte tycker frågan är av avgörande vikt av någon orsak. Men hälften av dessa är till vänster i blockpolitiken, ja, hälften är nog sossar!.

Ska det vara svårt att se hur lite det blir kvar för alliansen att slåss om?

Fyra partier får svårt att klara 4% spärren. Centern får nog mest svårt, för deras svek är tydligast. Lite parfym på bajskorven får inte folket att svälja den välvilligt! Sveket är för uppenbart, det lyste redan med bländande sken under Federleys tal

Det är partierna som har svikit. Om dissidenterna inte lyckades skrapa ihop fyra nejröster så är detta taktiska spel med kosmetika på ett plan förståeligt. Men alla som röstar JA i slutändan kommer att bli ihågkomna! Internet glömmer aldrig.

Lage Rham (mp)

Värd att lyfta fram ur gårdagens debatt är Lage Rham, han var den enda som berörde trafikdata, den enda som vågade stå för det faktum att FRA kommer att läsa all kommunikation. För det är ett faktum. Att man läser och analyserar den automatiskt är inte förmildrande på något sätt - Det gör det bara så mycket värre!. Lage var också först med att varna för den här expressprocessen som pågår nu. En process vi nog inte kan påverka mycket.

SD

Några som fått en räkmacka är SD, de har inte behövt ta ställning och kan säkert cacha in på de naivaste av borgliga röster i förskingring. Ytterligare ett oförlåtligt strategiskt politiskt misstag av alliansen. Förutom att de låtit (s) komma billigt undan och har begått eget politiskt självmord.

Piratpartiet

Jag vet inte om valalianser funkar längre i svensk vallag, men annars vore detta en idé:

  • Högerpirater. Piratpartiets kärnvärderingar, men en självständig högerpolitik och affilerande till högerblocket. Dock med löfte att i sakfrågor aldrig kompromissa med piratkärnvärderingarna. Det finns hur många villsna borgliga väljare som helst att fiska bland.
  • Piratpartiet. Precis med dagens strategi.
  • Vänsterpirater. Piratpartiets kärnvärderingar, men en självständig vänsterpolitik och affilerande till vänsterblocket. Dock med löfte att i sakfrågor aldrig kompromissa med piratkärnvärderingarna. Kan säkert fiska bland Vägval Vänster och bland sossar som är trött på diktaturfasoner.

Ung Pirat kan förbli ett gemensamt ungdomsförbund för alla tre, det är nog väldigt vitaliserande! Gemensamma partidemokrati för att enas om piratkärnvärderingarna kan också tänkas. Sen måste höger- och vänsterpirater ha sin egen partidemokrati för övriga frågor.

Det vore en framkomlig lösning... Det är inte orimligt att alla tre kommer över 4% och det är nog det enda som kan hejda SD från en riksdagsplats.

Komisk uppdatering: Centern dunkar sig själv i ryggen. Tja, ingen annan gör väl det.

De som lajvbloggade igår, och säkert fortsätter

Enligt Anna Troberg som också borde vara på listan ;-)

Opassande
Rick Falkvinge
Pirat-Janne
Oscar Swartz
Projo
Svensson
Röd Libertarian
IDG
Aftonbladet
Politikerbloggen

Intessant!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,


För övrigt anser jag alla borde gå med i alfa-testningen av micro peer publishing!

5 kommentarer:

  1. Låt oss basera vårt ställningstagande på ett klart och tydligt resonemang.

    Staten är inte enbart ond. Den skyddar oss mot externa hot.

    Staten är inte enbart god. En utgör i sig ett internt hot.

    I ett samhälle där det interna statshotet väger tyngre än det externa hotet, mot vilket staten skyddar oss, tillfrågas inte folket överhuvud taget. De kontrolleras och berövas sin integritet under alla omständigheter.

    Så är inte fallet i Sverige. Därför bör vi säga ja till den här lagen.

    M v h,
    Peter Ingestad, Solna

    SvaraRadera
  2. Om vi önskar att det ska bli så, JA.

    SvaraRadera
  3. Tyvärr tror jag inte att du har rätt i den frågan hur gärna jag än skulle vilja att det vore på det viset. Centerpartiet har nära 80000 medlemmar, och bara en liten del av dessa är verkligt liberala. De medlemmarna räcker för att få in dem i riksdagen när som helst.

    SvaraRadera
  4. Det är ca 1% av de röstberättigade...

    SvaraRadera
  5. http://avskaffabernadottes.blogspot.com/

    Utrikesnämnden= få info och förstås möjlighet att påverka (inte juridiskt och verkligen inte demokratiskt förenligt med fra-lagen). Den vill ju faktiskt skydda (tex integritetskränkning som privat avlyssning via internet/telemodem etc). Post-och telelagen (rätt viktig).
    Allmänna skyddas (gäller ju också monarkin tex om då kungen skulle ha avlyssnat någon)
    Tryck även väck detta hus så blir Sverige mkt bättre (vi lever ju faktiskt i ett av världens bästa länder och det kan bli ännu bättre)
    Tex 50 milj i en pott i riksdagen å tävla om resultatbaserad lön för å få hit företag mm (effektiva och valida/säkra lagar) (plus min lön förstås)
    Och fö= ir skydd för detektera barnporr till skadliga program så produktivitet kan öka mm och detektering i telefonsystem för övervakningsenheter (automatiska system). Sökorden måste ju omfatta detta också
    Kontroll- och benchmarking (mervärden och kunskapsöverföring i juridiska Sverige= sätta dit skitstövlarna och utveckla landet)
    HD= outsorucingmål och obsolet lag så monarkin kan avskaffas (outsourca hela skiten till svalbard där dom kan bli statslösa med gps och aldrig få lämna - en dödsstöt)
    Norge kan då ta dit dom (obsolet lag= kung över Norge, och då verkställa statsmaktens vilja i form av juridik)

    SvaraRadera