2008-06-07

Hur vi vinner kriget mot FRA!

Säkra källor gör gällande att fi planerar storskaligt krig mot friheten. Slutgiltigt beslut ska tas den 17 juni, men förberedelserna är långt gångna och lågintensiva fientliga handlinga pågår redan. Den 1 januari 2009 är satt som datum för den massiva invationen. Frihetsälskare, det är hög tid för oss att rusta.

Hur vinner vi kriget?

Attacken består av massiv avlyssning av i praktiken all vår kommunikation. Den mest omtalade effekten är att all vår kommunikation kan tjuvläsas och sökas igenom. Mot detta är försvaret tämligen enkelt, vi måste kryptera vår kommunikation, För epost har vi GPG och PGP, För chatt har vi OTR. Vad gäller webben så får vi lov att använda sajter som använder https för alla känsliga åtgärder. Det här slaget kan vi vinna lätt, det handlar bara om att få så många med i striden som möjligt.

Ett mycket allvarligare hot är att fi kan kartlägga oss bortom vad det tidigare gått att föreställa sig. Åsiktsregistrering 2.0, ett komplett register över vilka som har kontakt med vilka, vilka som besöker vilka hemsidor. En oändlig kontrollmöjlighet där fi kan ta reda på saker som vilka andra sidor besöker dom som besöker den här sidan, vilka besöker i sin tur dessa sidor, vi kan bli åsiktsregistrerade innan vi ens har bildat en åsikt!

Försvaret mot detta är svårare. Vi måste via samarbete sända vår kommunikation indirekt via krypterade kanaler så det inte går att veta var informationen kommer från eller ska. Vi måste räkna med att fi infiltrerar, både för att avlyssna och för att attackera samarbetet så det slutar fungera (DoS). Det ställer stora krav och här finns ingen given bästa lösning, den kanske inte ens sett dagens ljus än. Men två starka alternativ är Tor och Freenet. Här finns fortfarande stort behov av idéutbyte och för att samarbete ska funka så krävs deltagare, så det finns ett stort behov av att sprida kännedom om och användandet av olika system.

Propaganda

Vi behöver kraftfulla symboler. Gerilla romantik med tangentbord istället för kalashnikow tror jag är en brukbar metafor för kriget mot övervakning. Tyvärr är jag löjligt ringrostig vad gäller frihandsteckning och en mus är inte bästa redskapet. Men bruka bilden om det önskas, gör egna på samma tema, eller liknande tema. Ta med ett gamalt tangentbord på nästa demo du går på och posa men det allt vad det går. Jag har lite snabbt slängt ihop en sida, ASA, för att samla information och länkar till aktiva bloggare och projekt. Länka gärna dit, hjälp gärna till med info, men det viktigaste är att ni alla propagerar för anonym kommunikation och försöker använda det, åtminstone försöker bli beredd att använda det före 2009. Det här är ett krig mänskligheten inte har råd att förlora.

Uppdate: post om GPG.

Intessant!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,


För övrigt anser jag alla borde gå med i alfa-testningen av micro peer publishing!

5 kommentarer:

  1. ASA-sidan verkar kräva användarnamn/lösenord... :\

    Förresten fick jag upp din egen sida i micro peer publishing iframen... Lite onödigt att göra reklam för sig själv på sin egen sida :D

    SvaraRadera
  2. Fixat... råkade länka via https :-/

    Jo... micro peer publishing är alfa och fördelar visningar helt slumpvis, utan intelligen fördelning... än så länge.

    SvaraRadera
  3. Ska jag vara helt ärlig så känns ASA lite som en militant under-gruppering av Piratpartiet. :-)

    Men det är bra formulerat!

    SvaraRadera
  4. Straff= frekvens som utopi och straffa skitstövarna (idag går det och ska göra det)

    Övervaka= tex religionsförföljelser (dödsstraff med tortyr, flydde ifrån, grundlagsfråga). Samtliga sådana.
    Alla som övervakar ska förstås rapporteras och dömas. Självklart är det så (annars finns ingen rättsstat). Allt är ju lagrat och ska rapporteras.


    Det är ju inget å detektera idag (tex elmätare och signaldetektering däri).
    Läggas ut på internet och arbetsgivare etc ska se.
    Och utökade fängelser (enkelt dom behöver ju inte så mkt) och snabbdomstolar (frankrike, enkelt om det är klockren bevisning).
    Sen poliser som övervakat etc= "peer review" nu el i framtiden= pensionspoängen ryker åt helvete. Utöka i framtiden till "välfärdsförstörarna" (tex lärare).

    Också falska skitstövlar, Dag Selander, religionsfrihet (gapar över dödsstraff, falska, och hårda straff, kristna högern i falskdräkt = värsta brottslingarna själva). Det krävs ju 2p psykologi för att förstå det. Det är potentiellt farliga individer (dom hjälper inga= och är också i sin religion "på fel sida").
    Dom måste in , detektera. Kanske påverkar andra lite grann. Ringer till andra i syfte att mörda.
    Inte gott något vettigt (skulle inte ha ett pensionspoäng). Falskhet= "förebild" och värre gett negativt resultat (inget å skratta åt= råd flickor som skär sig, självmordsbenägenhet, övervakning= omogna skitstövlar,förtal/lögner mot arbetskamrater och liknande mentalitet)
    Projiceringar= vill Israel sas något gott... En fantasifigur sas som aldrig vill ha något med "dödas ben och annat orent att göra"
    missionsverige
    ondskan är också dumhet
    MRI = läs av och sätt i fängelse
    I mina ögon är det dödsstraff (DS kan dömas enligt sina egna ord och helt enkelt få samma straff= gör mot din nästa som du själv vill behandlas)


    Allmänna (religionsförbud) = måste skydda från "religiös förföljelse" (begrepp). Randi tex visade falska bluffar helt enkelt lurar å tro att dom botar - tex i rullstol och sen "reser sig upp å går" men då kan gå sedan tidigare.
    Hjärnmekanismer (rädsla och liknande, bla Joseph LeDoux). Gör tvärtom vad dom ska göra (rädsla för pengar sas , bedrägeri , "gåshud" av något stort och mäktigt men som är en bluff). 666 version av 7 sas.

    Bli övervakad
    http://www.onlinebizdirectory.com/software/phone_as_modem_software.html

    Omogna skitstövlar som gör det - det allmänna måste också skydda (post- och telelagen).
    Bäst är IR teknik (finns å går enkelt å implementera med några parametrar och följa den formel som finns -behövs ingen patent/teknikapplicering utan forskning/myndigheterna berörda för samhället

    Slipper vi problem (se förslag idag)

    Erkänna "fel" - egentligen bara vetenskap (kumulativt= ersätter gammal kunskap med ny)
    Barnporr tex se bilderna till en dator (Negropontes dröm) som då ingen "peer review" som inte vill väl ska vara inblandad i

    Inget problem

    SvaraRadera
  5. Ytterst oblibatorisk brottsförsäkring= tex bevisa med gener (solex, försäkring täcka) att brottslingen är den den är
    Själv räkna ut metoder från rättssal till anhöriga etc

    skitstövlarna= hindrar och gör allt värre, naturvetenskapligt och naturligtvis samhällsvetenskapligt/ekonomiskt så
    Från Svenska kyrkan till div skitstövla på internet till en del politiker (kd= tro mig, frekvens och underblåser kriminalitet och livets ondska och välfärdsförstörarnas kanske största parti)

    SvaraRadera