2008-03-07

Googel, barn, sex, klass mm.

Charlotte har brytit med Googels annonser. Med goda skäl - Helidiotiskt av google att försöka förbjuda kritik. Själv har jag pysslat med ny t-shirt butik då den gamla tjänsten gjorde KK och allmänt sidputtsande som lett till snarare mer googleannonser. Men inte tänker jag hålla tyst för det om google gör nått dåligt - vill dom kasta ut mig får de kasta ut mig. Nu har de istället gjort något bra - anpassar blogger till OpenID! Hoppas de fortsätter på den linjen och rensar dumheter i villkoren - de kan rensa bort allt antiporr och anti-naket också när de väl får upp farten.

Add-sence är faktiskt kul. De annonser som dykt upp här efter att jag skrev men barnen då, vem tänker på barnen och ungdomarna idag? är riktigt komiska. Det finns tydligen en hel industri runt paranoian. Annonserna på min Poly sida är kanske ändå lustigare.

Mindre skoj är de angrepp som florerat bland vissa 'feminister'. Det är alltid tragiskt med angrepp neråt och åt sidan istället för uppåt. Neråt mot barn och unga, neråt mot horor och andra sexuella 'avvikare', i sidled mot kamrater som vågar vara mindre PK och dogmatiska. Men det är också förståeligt, att alls göra motstånd gör en till avvikare med automatik, redan märkt blir man än mer mottaglig för hora/madonna normen (gämför: "den kommunistiska arbetaren är den bästa arbetaren"). Sammanhållning runt strikta koder och arga svar mot allt som uppfattas som angrepp eller avvikelser från den sanna läran är en naturlig motreaktion. Det måste naturligtvis göras upp med sådan skit men det är in illusion att man kan komma framåt utan turbullens och skrik. Vi är nog över lag för rädda för bråk.

Attitydlagar

Hos Isabella kan man läsa ett danskt svar på varför en sexköpslag behövs. De svaren förklarar precis vilken attityd sexköpslagen förmedlar. Där ser man hur fel det blir om man låter dogmerna frodas omotsagda. Vad ska patriarkatet med män till när det finns svensk feminism? Att feminismen slöt sig mot yttre kritik är förståeligt med tanke på hur media frossade i alla sprickor man kunde hitta. Det var icke destå mindre en kattastrof... Hoppas det kommer ett riktigt feministisk världskrig nu - det behöver feminismen.

Borgarnas vet inte var de står

Det är något Lilla Karachi visat. Petter postar bra om det. Vad som kan tilläggas är en reflektion runt korporativism, borgare (i alla fall liberaler) brukar tävla i att avsky korporativism (de har glömt att ritningarna och insiativet till systemet kom från SAF och tror tydligen det är en vänsterpryl men det är en annan historia). Men nu när SAC Syndikalisterna visar prov på klasskamp istället för korporativism så skriker de i falsett av skräck och avsky. Vad förväntar sig borgarna? Att det finns något annat att välja på än korporativism och klasskamp? Vansinne i en helt egen skola!

Igentligen borde man bloggat om Palestina de senaste dagarna... Men jag har inte orkat... Min post om islamofobi får fylla det tomrumet. Eller bättre, läs Svensson.

Blogroll

Jag har äntligen lagt till en blogroll, Har inte riktigt tyckt om dom men den här ger både länkkärlek och lite brukbar info (folks senaste poster).

Intessant!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar