2010-02-12

Politiskt inkompetent av (mp) och (v)

Politik är inte enkelt, det finns allt för många frågor att sätta sig in i. Men är det något man kan kräva av yrkespolitiker så är det att de ska ha kompetens på sitt eget specialområde - politik. Det är skandal att mp och v har visat sig totalt brista på just detta område.

Man viker ner sig i en viktig principiell fråga på vek och formell grund. Politik handlar om att bygga vidare på gamla beslut, följa överenskomna turordningar och formalia framväxt via paraxis. Men vad gäller datalagringsdirektivet talar all formalia snarare emot.

Bodström mörkade det i EU nämden och bröt mot all formalia och paraxis när det drevs igenom.

Det bryter sannolikt mot eropakonvensionen och därigenom grundlagen och bör avvisas och tas till rättslig prövning.

Det bryter under alla omständigheter mot grundläggande principer om integritet och rättsäkerhet och bör därför avvisas.

Vart och ett av dessa skäl är nog för att avvisa det även om man är för i sak. Att det fattats ett beslut i EU ändrar inte det. En viktig säkerhetsventil inom politiken är att vansinnigheter inte kan halka igenom bara genom att en instans förts bakom ljuset. Visst bör man i smidighetens namn genomföra beslut som man ogillar om det är skitsaker - men då det är viktiga principiella frågor och dessutom fulspel inblandat så är det en plikt att föra allt möjligt motstånd på alla plan. Vi lyder bara order resonemang ger inga ursäkter då! Ni är ansvariga inför folket och historien.

Det är lite av en prestation att svika sina väljar ett halvår före valet!

För övrigt borde v och mp vägra att diskutera att ens stödja s så länge Bodström är kandidat till en regering. Han har just vad gäller datalagringsdirektivet förbrukat allt förtroende för överskådlig framtid och det finns all anledning att sätta ner foten.

För oss dödliga finns bara pp kvar att rösta på.

Intessant!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , .


Fler (snott från Rick Falkvinge): Mikael Nilsson, Johan Linander, Full Mental Straightjacket, Christian Engström, Pressmeddelande från PP, Anna Troberg, Grodorna Kokar, ProjO.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar