2007-07-12

Gammelmedia och trovärdigheten

Själv har jag blivit spärrad av både DN här och SvD där och Isabella Lund har uppenbarligen också spärrats av DN. Det är väldigt svårt att se ett rimligt skäl för detta, ingen av oss sprider rasism eller annat hets, ingen av oss sprider förtal och personangrepp, ingen av oss sysslar med någon form av bedräglig verksamhet. Säkert är det fler drabbade där ute.

Censur?

Att tala om censur är väl starkt, de har väl rätt att sortera hur de vill i det material de publicerar. Men det visar att de inte vill föra en öppen debatt, att de inte tror på den information de försöker pumpa ut, eller inte tror på sin förmåga att argumentera gott nog. Det visar att gammelmedia vill hålla fast vid sin maktposition som centralt filter och inte delta i öppen debatt på lika villkor med vanligt folk, annat än med folk som håller med dom. Att de vill ha kvar kontrollen och stänga ute det som inte följer dogmerna.

Kanpanj

Det finns all anledning att förakta den fega inställningen, och jag kan tipsa om en kampanj projo startat för Isabellas blogg. Stöd den!

Trovärdighet

Det är dags för gammelmedia att förstå är att de redan förlorat kontrollen, att folk redan kan granska deras dogmer och finna opposition på nätet. Det syns inte minst i sexarbetardebatten där opinionen hela tiden kantrar till politik/media etablissemangets nackdel trotts utfrysning och massiv propaganda för den mossiga sexköpslagen.

I brist på den gamla kontrollen är det bara trovärdighet som ger mediabolagen existensberättigande, som ger deras produkter något värde. Så länge man är för feg för att öppna sig på allvar så skadar man den trovärdigheten. Personligen måste jag säga att jag inte lider allt för mycket av att gammelmedia skjuter sig själv i foten. Dinosauriernas tid är förbi!

Intessant!

Andra bloggar om: , , , , ,


Under Roskilde festivalen har sanslöst mycket hänt i landet. Jag kanske återknyter till en del i senare inlägg men vill tacka alla bloggare som gjort ett fantastiskt arbete medan jag simmat i lera, druckit öl och lyssnat på god musik... kanske även det något att återkomma till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar