2009-05-07

Arbetsmarknad, horor och Bigotta Ohlsson

Sexköpsdebatten har dragit igång igen, denna gång tack vare CUF och HANNA WAGENIUS. Här kommer dock mest att avhandlas BIGOTTA OHLSSONs genmäle som är tämligen fantastiskt.

Bigotta hävdar att prostitution skapar trafiking - det är nu inte sant. Tvångsarbete är vi alla emot, eller kanske inte visar det sig senare, och vill bekämpa. Det debatten handlar om är frivilliga sexarbetare. Vi som är för sexarbetares rättigheter är just för:

  • Att de ska ha samma rätt som alla andra att få hjälp av polis då de utsätts för brott, vare sig det är hot, rån, våld, våldtäckt, beskyddarverksamhet eller annat.
  • Att de ska kunna samarbeta och trygga sin verksamhet utan att bli trackaserade av polis och riskera att dömmas för kopleri.
  • Att de ska kunna verka öppet utan att dom och deras kunder ska trackaseras av polis
  • Att polisens resurser ska koncentreras på att bekämpa tvångsarbete och 'verkliga' brott som hot, människorov, bedrägeri, misshandel etc.
  • Att deras egen organisering och kamp ska uppmuntras och att de själv ska lyssnas på i frågor som berör dom
  • Att principen om självbestämmande ska gälla även dom trotts att de (ofta) är kvinnor och trotts att de bryter mot förhärskande sexualmoral.

Sexarbete leder inte till misär

Bigotta hävdar att sexarbete leder till misär men det är fel. Ekonomisk och social misär leder däremot till att många väljer att sexarbeta trotts att de inte tycker om det. Många gillar det, men många gillar det inte och det vore naturligtvis bra om den senare gruppen kunde välja något annat. Nu är misär ett ganska tvingande skäl och det är aldrig så viktigt att respektera folks rätt att välja själv som när alternativet till deras val är misär. Naturligtvis kan och bör misären bekämpas men det sker inte över en natt, och det är varken beroende av eller ger rätt att kränka deras självbestämmande.

Bigotta ser dock inte något problem med att ta ifrån sexarbetarna sitt val utan att erbjuda något istället. Ofta motiveras detta just med att deras frivillighet inte är på riktigt för att omständigheterna är tvingande. Hur kan man vara så synisk att man säger att omständigheterna är tvingande och samtidigt vilja tvinga tillbaks dom till just dom omständigheterna? Förstår Bigotta inte vad tvingande skäl kan vara? Att det faktiskt kan finnas alternativ som är värre än sexarbete?

Troligen inte - i Bigottas värld är det absolut värsta som kan hända att göra bort sig med något snuskigt sexuellt som hennes brackpolare inte tycker är anständigt och fint. Hon sjunger den fria sexualitetens lov på alla områden hennes brackpolare instämmer gillande i, men är livrädd för allt annat. Men att knulla för pengar är inte det värsta tänkbara för alla. Inte för alla dom där alternativet är att återvända till familjeförhållande med misshande, utnytjande och överhängande livsfara. Inte för alla dom som (delvis tack vare Bigotta) ska klara sig på 65% av 12 000 minus skatt. Inte för alla dom vars alternativ är ett beroende av missbrukande kriminella pojkvänner. Inte för alla dom som inte längre orkar förnedra sig på sos och låssas leva upp till alla orimliga krav. Inte för en massa människor faktiskt. Men Bigotta sänder dom glatt tillbaks till var de kom ifrån - ty bland hennes brackpolare är att ha fel sex det värsta som finns.

Arbetsmarknaden

Bigotta är folkpartist och driver den social och arbetsmarknadspolitik som får misär att breda ut sig här i landet. Jag har länge undrat hur våra politiker (Redan på patron Görans tid) med ena handen kan tvinga folk till misär och indirekt många till sexarbet och med den andra bestraffa, skambelägga och ta ifrån dom grundläggande rättigheter för att de gör vad de tvingas till.

Men den ekvationen är uppenbarligen inget problem för Bigotta - hon lyckas i samma artikel:

  • Hävda att sexarbet måste vara förbjudet annars kommer arbetslösa att hänvisas sexarbete som tvångsjobb
  • Slå sig för bröstet för att det är hon och aliansen som uppräthåller dessa regler om tvångsarbete (i deras perverterade betydelse av 'arbetslinjen').

Fritt översatt: Min ondska är motiverad för annars drabbas dom av min ondska.

Inte ovanligt i inlindade former som när smygnazister säger "invandringen måste minskas för det multikulturella samhället skapar problem", men jag har faktiskt aldrig hört ens en nazist säga rakt ut "svarskallarna ska ur landet för det är synd om dom eftersom vi misshandlar dom hela tiden". Men Bigotta kan! (*

Tack för tydligheten. Frågan som kvarstår är bara:

Är du dum eller är du ond?

Att tvångsarbete i sig inte förefaller vara ett problem annat än då sex är inblandat tyder på både och. Kan också förklara varför frivilligt sexarbete är viktigare att bekämpa än trafiking och påtvingat sexarbete.

Intessant!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , .

*) Nej, det är inte ett fall av Godwins lag. Jag jämför inte Bigottas åsikter med nazism, jag jämför Bigottas brist på logik med nazism - och den jämförelsen är helt relevant.

1 kommentar:

  1. Freedom for the poor2009-05-10 08:35

    Jag har länge sagt och tyckt som du men inte kunnat få det på pränt så här bra. Önskar verkligen att dessa synpunkter kommer fram i debatten om inte mediafolket är för fega för det, Det är ju detta som problemet igentligen handlar om och inte någon prestige-debatt mellan Feminister och Liberaler.

    SvaraRadera