2008-06-17

Federley: JA till FRA med majkupp

JA till FRA med majkupp, och lite uppskjutning. Det är kontentan. Troligen kommer man tillbaks även med stöd av (s)... Detta är inget annat än totalt nederlag. Det är inget annat än en KRIGSförklaring mot svenska folket.

Kopiera all trafik till statlig superdator blir kvar

Det är och förblir helt oacceptabelt. Det ger utrymme för ändamålsglidning, det öppnar möjlighet för masiva överträdelser utan att samhället kan märka något, för all kommunikation kopieras redan till statens superdator.

Det är fortfarande att bjuda in till en odemokratisk utveckling.

Det är inte säkerhet

Det är inte säkerhetspolitik, det är att vända upp röven och ställa fram en burk vaselin och säga: kom, kom och utnytja mig!

Jag tycker det är läckert när personer bjuder ut sig själv på det sättet, men när makten bjuder ut hela samhället är det inte lika chickt.

Uppdate: Annie Johansson säger samma sak. Annie och Federly behöver inte helt ha svikit, om det inte gick att mobilisera 4 mot kan det vara OK taktik... Men det är likväl ett nederlag.

Men vi får hålla uppe trycket i blogosfären och hoppas på mer skandaler

Memeth Kaplan (mp) är duktig! Som Rick säger. Nu snackar äntligen nån (klädd i vitt) om trafikdata och att FRA defakto läser allt. På tiden... Lage Rham (mp) (osäker stavning)... Lysande inlägg.

Intessant!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,


För övrigt anser jag alla borde gå med i alfa-testningen av micro peer publishing!

3 kommentarer:

  1. men vadå. förslaget går ju igenom nu? de har bara snackat lite om en extra ombudsman, är det verkligen det en enda som behövs för tysta en halv miljon svenskars kritik?

    SvaraRadera
  2. Precis, bara kosmetika.

    SvaraRadera
  3. Oroa dig inte, lilla medborgare. Tag nu snällt din dagliga sked med jordgubbsessensbesprutat bajs.

    SvaraRadera