2008-09-19

Stackars lilla cockel spaniel valp.

Fokus avslöjar i en läsvärd artikel att Fredrik Reinfeldt varnades för riskerna med FRA-lagen i en text från finansdepartementet redan i januari 2007.

Vad Fredrik måste ångra att han ignorerade den texten idag! Att ha den informationen då det var enkelt att backa, och ändå ha marscherat in i den återvändsgränd han är i nu - Stackars lilla cockel spaniel valp.

Uppgradera plan X

Att regeringen framför det självklara, att man skulle rätta sig efter en dom i europadomstolen, kan bara ses som ett sätt att bereda vägen för en reservplan - att lägga ner hela FRA-projektet med hänvisning till europakonventionen och den färska domen mot England. Det är dags att uppgradera den planen nu! Se till att alla påverkbara i lagrådet neutralt men tydligt utdömer lagen efter europadomstolens utfall. Sedan kan lagen stilla dras tillbaks med det som ursäkt.

För några av de borgerliga partierna (och troligen borgerligheten i stort) vore det bättre med en offentlig avbön, ursäkt, medgivande att partiledningen gjort helt fel med tillhörande rensning i toppen. Men eftersom de som skulle rensas ut är de som har tunga poster i regeringen så är plan X långt mer trolig.

'vår' plan A

Plan A är och förblir att några skriver en motion om att riva upp lagen och att det fortsätter att mobiliseras för den motionen. För även om plan X är det mest troliga utfallet så kommer det inte att ske förränn alternativet är ett rykande nederlag!

Riv upp, gör om, gör rätt!

Intessant!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , .


För övrigt anser jag alla borde gå med i alfa-testningen av micro peer publishing!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar