2009-06-17

Vild strejk och en motbjudande vänster

Vild strejk på systembolagets lager och en del deprimerande kommentarer om upproret i Iran. Vi börjar med de goda nyheterna.

Systembolaget har varslat lagerarbetare och planerar att lägga ut jobben på bemaningsföretag. Inget ovanligt i dessa tider men de anställda har svarat med vild strejk! Läs mer på nätet, bland annat redundans (flera poster) och Lagerarbetarnas egen blog!

Vilda stejker

Vilda strejker är en gammal svensk tradition. Tillbaks på 20-talet var vi fler år världsmästare i grenen - det är i mycket den kampen som gett oss demokrati och den nu döende välfärden. Traditionen höll i sig länge. Den minskade något i slutet av 70-talet efter att MBL lömskt (och på LO:s begäran) kriminaliserade för fackföreningar att stödja vilda strejker. Men det var inte förrän med arbetslösheten i början 90-talet som vilda strejker praktiskt taget upphörde i landet. Sedan dess har borgare och sossar, betongblocket i maskopi, upprätthållit den höga arbetslösheten och effektivt pressat tillbaks arbetarklassen. Numer är vilda strejker så ovanligt att det är orsak att fira.

Allt stöd till lagerarbetarna och hoppas ni visar vägen för hela arbetarklassen!

Polisens partiskhet är en skandal, och systembolagets organiserade bruk av strejkbrytare ändå värre. Drick hembränt och smuggelsprit i sommar, till systembolaget ger sig!

Den motbjudande pinsamma vänstern

Nu över till det dåliga. Nej, det är inte vänstern i stort. Det är en liten högljud självutnämnd intellektuell elit, i stort sätt samma som de gamla Miloševićkramarna, som nu opponerar sig mot iranska folkets uppror med motivet att det är iscensatt av västmakter.

Iran är i konflikt med väst och framför allt USA, och anklagelser om att det delats ut mobiltelefoner och getts twitterkurser är säkert sant. Att stödja oppositionen till fienden har brukats i alla tider av all makter. Men det gör inte på något sätt diktaturen och tyranniet i Iran legitimt - Det gör på inget sätt folkets uppror mindre värt att stödja.

Allt stöd till de Iranska folket - Ner med tyranniet

Irans folk har lidit under diktatur sedan 50-talet då CIA iscensatt en stadskupp mot det demokratiska styret i landet (Det var något värdigt protester). Revolutionen på 70-talet kuppades av Mulorna och en ny, kanske än värre, diktatur tog vid. Det finns tveklöst krafter som vill kapa den här revolten också (det finns det alltid) - men Iran har en stark undergordisk fackföreningsrörelse och vänster och låt oss ta kampen mot kuppmakeri då den kommer. Nu är det helhjärtat stöd för det iranska folket som gäller! Ner med tyranniet!

Revolutionary Road... är en blogg med mycket bilder, filmer och tät uppdatering. Tipsa gärna i kommentarerna om bättre källor. Kolla aven Pirate Bay som är snyggt omdöpt till Persian Bay och Anonymous Iran som piratbukten länkar.

Intessant!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar