2009-06-07

Nazister firar nationaldagen med bombattentat

Nazister har firat nationaldagen med bombattentat mot Joe Hill-gården och Sandvikens LS av SAC Syndikalisternas lokal. Om det är en lokal 'kampanj' eller om det hänt mer på andra håll är för tillfället okänt.

Man har tydligen använt tyngre fyverkeripjäser och i Sandviken är skadorna begränsade till krossade fönster och skador på dörrfoder. Plus irritationsmoment som en lokal fylld av glassplitter.

Samtidigt som de delar av nazirörelsen som handlar genom direkt politisk terror är mer marginaliserad än någonsin, så verkar de endå försöka sig på en desperat offensiv. Det är dags för enighet i antifascistkampen och ett slut på alla 'samma kålsupare' teorier.

Övervakning?

Mot politiska terrorgrupper med attentat, misshandlar och mord på meritlistan är det natuligtvis motiverat med övervakning och avlyssning. Men det måste vara mot misstänkta aktivister. En generell övervakning av alla medborgare skulle bara vara att låta fascismen vinna. Historien visar också att naziterror knappast är prioriterat i statens repression. Det är därför det behövs en folklig motreaktion.

Håll ögonen öppna. Det kanske dyker upp en möjlighet att visa stöd för antifascismen och kanske vid behov också att hjälpa till att samla i medel för att täcka skadorna.

¡No pasarán!

Update: I Gävle har de tydligen nöjt sig med 'bara' fönsterkrossning den här gången. Bomb endast i Sandviken altså.

Intessant!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Konstigt att det aldrig blir fråga om terrorbrott när nazistsvinen försöker döda rödingar. Hade det varit några med palestinsk bakgrund som sprängt vid en byggnad med anknytning till Israel hade vi väl varit invaderade på femton minuter.

    Nu blir det väl en trött anmälan som rivs efter två dagar.

    SvaraRadera
  2. Jo, det är en intressant flathet relativt sett, om man jämför med hur vänsteraktivister och 'blattar' behandlas.

    SvaraRadera