2009-06-08

Vad jag förväntar mig av Piratpartiet nu!

Piratpartiet är inne i EU-parlamentet! Med en röst (och vi får trotts allt hoppas det förblir en röst) så går det inte att påverka så mycket genom röstande. Men vad kan och bör då Piratpartiet göra?

Sprida kunskap och påverka

Att ta in kunskap och åsikter från svärmen och sprida och argumentera för det i parlamentet. Förklara och argumentera för medborgarätt och nätets positiva möjligheter. Det är något man klart angett att man vill göra och något jag tror man kommer att klara bra!

Föda svärmen

En än viktigare uppgift är att gräva fram information och föda svärmen. Hålla liv i debatten och hjälpa till att få frågorna att växa. Jag hoppas Piratpartiet utnyttjar EU-reglerna fullt ut och bygger en stab av aktivister som snokar rätt på information och delar med sig av den till svärmen. Som EP för man troligen även möjlighet att använda EU-byråkratin för att plocka ut information och utreda frågor. Jag hoppas Piratpartiet utnyttjar alla möjligheter till max!

Informationen bör spridas både på svenska och engelska. Det måste skapas en stark opinion både i svergie och övriga europa. Det ger även pp mer tyngd i diskussionen med andra EP!

Det goda är att jag tror detta kommer att hända :-)

Piratfrågorna dör inte

Det är ganska häpnadsväckande att höra plutokratmedia kommentera. De ser nätfrihet och integritetsfrågan som något som växt sig stor tack vare skickligt pr-arbete, och något som kommer att självdö när det inte har nyhetens behag.

Kan de inte se att de ligger en djup materiell konflikt i botten? Att de lösningar som politiker idag företräder leder till galen övervakning och skarpa konflikter. Det är inte bara tpb, det kommer att komma rättskandaler på löpande band om de fortsätter. Frågan kan bara dö om Piratpartiet vinner!

Övervakning kan smyga sig på oss. Vi ser inte konsekvenserna förrän det är försent. Den frågan krävs det ett ständigt engagemang för att hålla liv i. Många har vaknat, det är inte troligt att det lägger sig. Om Piratpartiet kan föda svärmen så kommer frågan bara att växa i takt med att fler inser vad som sker.

Vad gäller den materiella konflikten mellan den nya deltagarkulturen och gamla särintressen så kommer den att ständigt växa med teknikens och nätets utveckling. Gamla affärsmodeller kommer bara att bli mer och mer hopplösa. Konflikten upphör inte förrän det gamla ger upp!

Riksdagen

Till riksdagsvalet har ytterligare en årskull pp-väljare fått rösträtt. Men troligen har många väljare lättare att rösta mot sitt vanliga parti i EU-valet. Det går inte att ta det för givet att pp kommer in i riksdagen. Men tpb spectralen fortsätter. FRA är aktuell igen. Datalagringsdirektivet är aktuellt. IPRED kommer att leda till mer knasigheter. Polismetodutredningen är aktuell. Det finns mycket inrikes att fokusera på så det blir knappast färre som förstår frågornas vikt om ett år. Kan pp lyfta fram information om telekomdirektivet och ACTA och mycket mer så ser det hoppfullt ut.

I bästa fall lyckas man redan påverka en del. Men jag tror det kan gå ganska trögt till att börja med. Betongblocken i politiken verkar fortfarande tro att detta bara är en liten ideell åsiktstorm som blåser förbi. De måste nog göra bort sig mer och se effekterna av det innan de på alvar tänker om. Tyvärr :-(

Men om pp kan hjälpa svärmen att ställa dom till svars för sina dumheter så kommer de snart att se vad det kostar!

Det gäller att tålmodigt bearbeta alla som är intresserade och engagerade. När sedan de som har andra intressen märker att 'alla' engagerade i dessa frågor har samma grundinställning. Då skapas nya sanningar i samhället, ett nytt konsensus, en ny moral för att prata Jan Guillou spåk (att den mannen inte förstår att moral växer ur materiella förutsättningar är fö ett under - men intressena ljuger väl inte). Då kommer det att kosta för mycket att hetsa för övervakning och sälja ut frihet och trygghet till särintressen.

Intessant!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

  1. Du skriver "De [plutokratmedia] ser nätfrihet och integritetsfrågan som något som växt sig stor tack vare skickligt pr-arbete, och något som kommer att självdö när det inte har nyhetens behag." - Nej, de ser det inte så, men de framställer det som att de ser det så. Vilket i sig just visar på att de faktiskt ser det som ett reellt hot mot de nuvarande hierarkiska ordningarna. De vet att PP inte kommer försvinna. Men de kommer att göra allt för att förtiga det faktumet. Och de större tidningarna och media är med på noterna - lyssna bara på tonen (som förvisso är just avsiktligt dold) i majoriteten av medias rapporter om PP. De vill att PP ska försvinna genom att tiga ihjäl det. Tala är silver och tiga är guld. Det är förvisso sofistikerad strategi av dem.

    SvaraRadera