2008-02-12

Släpp 'våldsporren' fri, det är vår (snart).

Nu är sveriges lagstiftning som förbjuder en del mäniskor att skildra sin egen kultur och sexualitet aktuell igen. Det går att läsa i bl a aftonbladed och expressen. En av de 'förbjudna' filmerna kan ses här. Jag har inte gluttat på filmen men efter omslaget ser det hur trevligt ut som helst. Det finns massor av folk som vill, har lust och njuter av både att göra sånt och av att visa upp det för omvärden. Mig själv inräknad, även om jag i dessa sammanhang är så generös att jag heldre ger än tar behandlingen.

Det finns inget rimligt skäl att förbjuda spridning av filmer där folk gör saker som är samtyckande, lagligt att göra och som de gillar att göra. Om det mot all rimlig förmodan finns ens misstanke om att produktionen av filmerna skett utan samtycke så är det i så fall det som borde utredas, det vore i så fall ett väldigt allvarligt brott. Men i ställe har man bränt två års utredning på 'ickebrottet' att sprida filmer som visar trevligt men annorlunda sex. En helt naturlig sexuell variation som är helt laglig att utöva i verkliga livet, och som kanske ca 10% av befolkningen har som sin sexuella läggning.

Rätten till en egen kultur och rätten att skildra sin egen kultur och liv är en basal rättighet. Att skildra just sexualiteten kanske inte känns så viktigt för folk som faller innanför ramarna för rådande norm. Men för just de som har en annorlunda sexuell läggning, en läggning som är osynliggjord, skambelagd, rov för fördomar, stigma och fördömmande. Där det kanske är svårt att hitta utrymme att söka både lämpliga partners och sin egen identitet/preferens. Just där är dessa skildringar viktiga, just där är de förföljda av klåfingriga intoleranta lagstiftare ihop med en ändå mer fördomsfull och godtycklig lagtillämpning.

Nu ska idiotlagarna till domstolsprövning igen. Fler oskyldigas öde för närmaste framtiden ska bestämmas inte för något de gjort fel utan för att lagen är sjuk. Vi får hoppas domstolen rättar till tidigare helt ovetenskapliga tolkning av begreppet 'förråande' och äntligen släpper fritt det som självklart ska vara fritt. Att inte få skildra och sprida det som är tillåtet att göra är totalt absurt! Att inte få skildra, eller ta del av skildringa av, det som utgör kärnan av ens identitet som människa är ett brutalt övergrepp.

Något som enbart är förundrande är att något stolpskott till totalt vidrigt as har anmält det hela. Vad är det för sorts människor som gör sådant? Bara för att de kan skada folk måste de nödvändigt skada folk. Som tur var är det ont om dessa totalt sjuka idioter - det är vad jag vet endast andra gången lagen prövas i domstol - någonsin. Men nån där ute bör skämmas!

Intessant!

Andra bloggar om: , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar