2007-03-01

De avgrundskrista hotar...

Ibland är det svårt att avgöra om en nyhet är god eller ond... Regeringens ambition att öppna upp för att utlänningar ska få göra aborter är bra. Vi har defakto en stor skuld att betala tillbaks till inte minst Polen... från när vår aborlagstiftning var inhuman. Sannerligen borde vi starkt subventionera denna verksamhet också.

Men inte gillar jag jag brackregeringen generellt... och om de tokkristna vill fälla regeringen över det så är det ju bra också... med förhoppning om att en 'vänster' (läs sossepampar) regering genomför samma sak (de kan inte vara sämre än brackorna?).

Men likväl är det hemskt att se dessa avgrundsvärderingar vädras. Inte för att jag hör till dom som gör det till en absolut fråga när ett människoliv räknas, jag ser det snarare som en glidande skala... Där sperma och obefruktade ägg är potensiella individer, och födda människor är individer... och allt där emellan är... just där emellan. Ändå måste man ha ett litet mått av verklighetsförankring. En kvinna som nyss blivit gravid måste få bestämma över sin kropp. Det måste gå före en hypotetisk individ. Inte minst som vi vet att alternativet leder till olagliga och oprofessionella försök och ett enormt mänskligt lidande.

För en verklighetsanpassad syn på frågan hänvisas till filmen ciderhusreglerna.

Intressant?

Andra bloggar om: , ,

1 kommentar:

  1. Jag är "avgrundskristen"

    Det du kallar min "avgrundsvärdering" är en respekt för livet, ett välkomnande till livet och en kärlek till livet.

    En kvinna som nyss blivit gravid bär inte på en hypotetisk individ. Hon bär på en individ. Ett missfall kan inträffa - men då behöver inte kvinnan känna ångest och skuld, som väldigt många gör som tagit livet av sitt foster.

    Som "avgrundskristen" vill jag förmedla två tankar kring sex och abort:
    1) Sex hör till äktenskapet. Varför? Man berör varandra på djupet och får en stark gemenskap. Sex leder också ganska ofta till att ett barn blir till (åtminstone oskyddad sex). Hjälp ungdomar att aktivt välja och vänta med sex. Det finns betydligt fler fördelar än nackdelar med att vänta.

    2) Om en "olycka" händer, alltså att man blir gravid - så ska kvinnan få hjälp och stöd av samhället. Den gudomliga förlåtelsen - som bara finns i kristendomen - ger möjlighet att lägga bort synden och fortsätta leva livet. Naturligtvis får "olyckan" konsekvenser, men om inte kvinnan vill eller klarar av att ta hand om sitt barn finns det andra som gärna gör det.

    Show respect for life! You'll love life!

    SvaraRadera