2007-03-01

Kravaller i Köpen - visa ditt stöd!

Kampen om ungdomshuset är politik när den är som mest meningsfull. Det är en direkt konfrontation, folket mot eliten, demokrati mot kapitalism. Ett försvar av folks inflytande över sin egen situation mot elitens maktutövande. Ett direkt utmanade av dagens bärande maktprincip, att makt fördelas via penningen, att makt fördelas efter ägande. Vår tids motsvarighet till feodalmakten.

Polisen har visat sig vara en rent politiska styrka, då den angripit ungdomshuset, och sedan följt upp med att angripa demonstrationer till ungdomshusets försvar. Kravaller är ett logiskt svar, och ett gott svar. Att polisen ger sig in i politiska konflikter kan inte stilla accepteras. Demokratin är värd att försvara! Friheten måste erövras om och om igen för att inte dö ut.

Fulmedia kommer att fokusera på våld och framställa det som meningslöst. Tveklöst kommer mycket tragiskt att hända i tumultet. Men låt er inte luras - visa solidaritet och stöd till de hjältar som kämpar för allas vår frihet! Samhällets giriga eliter behöver då och då påminnas om att de faktiskt kan förlora hela stycket!

Tusan att Köpen är så långt bort... nåväl... jag börjar väll kanske bli för gammal endå...

Glöm inte de fallna hjältarna imorgon. Protestera mot arresteringarna, protestera mot de politiska skådeprocesser som säkert lär följa. Precis som efter Göteborg 2001.

Uppdatering: Kravaller än i norrebro vid 21-tiden. Även Christanshavn är okuperat... och polisen har försökt attackera Christiania (!). Imorgon lär fler aktevister finnas i Köpen. Motståndet börjar ge politisk effekt - Röster höjs för att snabbt skaka fram ett nytt ungdomens hus! Nu måste jag överge nätet men motkraft hänger säkert kvar hela natten!

Som en kommentator konstaterat samlas en del fascistisk dynga bland kommentarerna... Men vad att vänta sig då man twinglyhorar i ett sådant här ämne :-)

uppdatering 2: DN har plockat ner min twinglylänk så mängden nazikommentarer sjunker nog... föga överaskande men mest en prestigeförlust för DN... SvD fortfarande uppe. Bloggöppenhet på prov :-)

Jag har postat ett uppföljande inlägg om DN:s brist på mod och polisens politiska kampanjer.

Intressant!

Kolla mer på Motkraft! Gammelmedia: SvD, DN. Bloggar: Petter Partikulärt, Red Metal.

Andra bloggar om: , , ,

21 kommentarer:

  1. Jag längtar till den dag då polisen får använda nervgas mot sånna här "demonstranter", det verkar vara det enda som hjälper

    SvaraRadera
  2. Vilket kvalificerat skitsnack som ibland sipprar ut från det förhistoriska grodslam som de flesta rosenkindade och hjärntvättade kommunister simmar runt i. Det är förbluffande och näst intill skrattretande att läsa dessa infantila tankegångar. men förhoppningsvis blir även ni införlivade i Homo Sapiens släkte så småningom. Åk till Köpenhamn och dyk ner i en brinnande container är mitt stalltips!

    SvaraRadera
  3. det är spännande att se och läsa om din kämpaanda för ungdomens hus i Köpen.... Den fråga jag ändå måste ställa handlar om kapitalismen och eliten...hur kan du dra slutsatsen att de ligger bakom? Huset skall ju tas över av kyrkan, och inte kan väl heller du, anno 2007, anklaga kyrkan för att gå i kapitalismens ledband, eller...? Det är lätt att tro att du är en av många "icke insatta" socialister som inte har andra argument än "kapitalismen alternativt elitismen", visst är det väl ändå så att vi socialister av idag har många välgrundade angreppspunkter som inte "uppmanar" till allmän bojkott av "vår sak" beroende på "hets mot staten" med godtyckliga argument, utan grund och rimlig verklighetsförankring, eller vad tycker du? Visste du för övrigt att köpenhamn poliskår består av poliser med 60 % socialistiska värderingar? Kan vara värt att beakta när du gör nästa onyanserade inlägg../Erika

    SvaraRadera
  4. Jaaa , ge oss en lista på var det finns rödingar i sverige man kan få kasta sten och brandbomber på , sådär upproriskt och anarkistiskt..

    SvaraRadera
  5. Anonymous II (tack för en kommentar värd att besvara)

    Det handlar om en liten fristad i Köpen som inte varit styrd av penningmakt, utan där ungdomar har kunnat skapa något själv. Som, i brott mot löfte från staden, sålts ut. Det är huvudkonflikten. Det är en konflikt mellan ägandet som maktprincip och rätten till inflytande över sin egen situation.

    Att de sedan sålt till en rasistisk och homofob sekt lägger förolämpning till skadan.

    SvaraRadera
  6. fy fan vilket jävla pack.
    Håller med det nån sa tidigare;

    Fixa fram adresser till rödingarna, dom kastar sten, då borde dom ju vara beredda att få tillbaks med samma mynt?

    fy fan vilket slödder det finns

    SvaraRadera
  7. Ungdomens hus är symbolen i denna kamp. Protesterna handlar inte om själva huset.

    Ta en snabb titt på vad som händer i Danmark. Ett högerextremt parti sitter i Folketinget, Danmark har en stridande bataljon i Irak och en till i Afghanistan, och i morse luftlandsattes antiterrorstyrkor på ungdomshusets tak.

    Det är något ruttet i staten Danmark...

    SvaraRadera
  8. Visst skall jag visa mitt stöd men jag visar det till polisen, som måste ha och göra med idioter..

    SvaraRadera
  9. Det är också något att avundas i Danmark... Dom gör motstånd, och motståndet kan räkna med både folkligt stöd och stöd från stora delar av kultureliten... De värderar fortfarande frihet där... men så har de ju också varit okuperade av nazister.

    SvaraRadera
  10. Självklart sympatiserar jag med ungdomarna i Köpenhamn!
    Här talas det om längtan att få använda nervgas mm.
    Tillåt mig hånskratta, eller låta mig förfasas hur facistiska tankegångar uppenbarligen frodas i våran demokrati.
    Demokratin som aldrig funnits om inte "pöbeln" gjort revolt 1789.
    Håller inte med om allt som blogginnehavaren uttrycker, men det är helt rätt att demokratin MÅSTE återerövras!!!
    I Sverige, i Danmark, i USA och resten av denna planet måste denna kamp ständigt föras, för facisterna är aldrig långt borta, bevisligen.....

    SvaraRadera
  11. hoppsan...glömde massa "s", så kan det gå för för ord man inte tycker om....;-)

    SvaraRadera
  12. Obehagliga människor. De är mer obehagliga än andra kriminella eftersom de ofta har politiska ambitioner. Många av dom skulle i sitt kommunistiska drömsamhälle förmodligen vara de riktigt vidriga typerna. Människor som tycker att ändamålet helgar medlen.

    SvaraRadera
  13. Om vi ska hålla på och blanda bort korten och komma släpande med helt irrelevanta saker så kan ju jag upplysa herrn eller damen här ovan att de studier på Sovjetunionen som genomförts visade att det alltid var de utpräglade byråkraterna, ofta med tidigare tjänst i tsarens Ryssland, som var de mest nitiska och ambitiösa och levererade fler straffångar (slavarbetare) än kvoterna föreskrev. De övertygade kommunisterna med lång tid bakom sig i partiet och andra organisationer innan revolutionen var betydligt beskedligare.

    Fast jag förstår inte vad det har med händelserna i Danmark att göra.

    SvaraRadera
  14. "Fast jag förstår inte vad det har med händelserna i Danmark att göra."

    Det gjorde dom inte i Aktuellt 21.00 heller. Inte en enda gång användes ordet "vänster". Istället användes "ungdomar".

    Det blir mer spänningar mellan "ungdomar" och myndigheterna hette det.

    SvaraRadera
  15. Nervgas och rädsla för ryssen. Är det fans till nazityskland som hittat hit via DN.se mån tro?

    Era kommentarer blir ynkliga jämnfört med det stora stöd som Ungdomshuset har i Danmark och bland ungdomar över hela norra Europa.

    SvaraRadera
  16. Det är så trist med anarkister. Kan inte folk lägga ner sin energi på något viktig som att minska miljöförstöringen? Att krossa fönster och förstöra materiella resurser är så okonstruktivt och idiotiskt. Alla grupper som använder våld som medel är lika dåliga, nazister som kommunister, som fotbollsfirmor, som fotbollsvandalister och som alla anarkister. Viva los Zapatistas, de lade ialla fall ner sina vapen och för en postmodernistisk klok kamp.
    All annan skit e löjlig. Typisk identitetssökande och sökande efter gemenskap och gemensam "fiende". Jäkla trångsynt tunnelseende. Tacka vet jag Mathma Gandi, Martin Luther King etc. Anarkister =Spänningssökande snorvalpar som bara förstör. Helt meningslöst.
    /Angelica

    SvaraRadera
  17. Det är intressant att RedLib försäger sig genom att inflika att "revolten" som vänsterterrorismen kallas har stöd av stora delar av kultureliten. Jag trodde fromma och sekteristiska kommunister var emot allt elittänkande :-). Men bakom varje totalitär ideologi suktar medelklassens vänstersympatisörer efter makt och att bli upphöjda i just eliten i den nya sköna världen.

    SvaraRadera
  18. Angelica:
    Zapatisterna har inte lagt ner sina vapen. Pinsamt att du inte vet det.

    Ungdomarna i köpenhamn har blivit slagna i magen, de har fått en del av sitt liv borttaget ifrån dom. Och du tycker att de borde sortera sopor? Herregud.

    Vidare: Ghandi hade aldrig lyckats med någonting om inte han hade haft flera miljoner förbannade, och många av dem beväpnade, indier som tänkte bränna ut engelsmännen ur sin kronkoloni. Orsaken till att Storbrittannien gav upp Indien var inte för att Ghandis taktik lyckades utan för att engelsmännen var fett rädda för att de annars skulle få så mycket pisk att de aldrig skulle kunnat återhämta sig.

    Samma sak gäller King, utan flera miljoner arga människor beredda att ta till vapen så hade han aldrig välkommnats av de vita makthavarna.

    Läs din historia Angelica!

    SvaraRadera
  19. Kobolt: Det finns en intelektuell elit... Dels en 'naturlig', folk som gör bra saker och vinner respekt. Dels en 'onaturlig' som baseras på position i mediaföretag etc... existensen av den senare är jag kritisk mot ja, men de kan vara mer eller mindre fristående och kritiska mot makten, eller inordnade och lydiga.

    I Danmark är de mer bångstyriga än i Sverige... Det är bra!

    SvaraRadera
  20. Beröm till dig och Petter och alla som tryckt över opinionsläget så att ungdomshuset-kravallerna inte drabbas av samma hetsjakts-efterspel som efter Gbg. Oerhört kul att vi kapat åt oss en del av opinionen.

    SvaraRadera
  21. Såklart man ska ge sitt stöd till ungdomarna vilken jävla politisk ideologi man än har. De har ju fått huset av staten och sen bestämmer sig staten för att sälja det hus som ungdomarna har fått. Känns inte det ganska fel? Att de sedan säljer huset till ett bolag som står under en sekt som vill bekämpa ungdomarna är ännu klantigare. FYFAN!

    SvaraRadera