2009-11-29

Konstapel Batong om forskningsavdelningen

forskningsavdelningen är en hackerspace, en plats för teknikintresserade att träffas och jobba på diverse projekt. Polisen har gjort en stor razzia där med uppenbara svepskäl. Jag har fått en exlusiv inervju med Konstapel Batong.

Varför har ni gjort en razzia mot forskningsavdelningen?

- Nej det var inte mot forskningsavdelningen - det var mot en svartklubb i samma eller intilliggande lokal. Det var påkallat av brandsäkerhetsskäl och det har också pratats om försäljning av svartsprit!

Okej, men varför kallades då datatekniker från en internetoperatör till platsen?

- Det var ju problem med brandsäkerheten - det vet ju alla att de där killarna kan brandväggar!

Men varför då beslagta en massa av forskningsavdelningens datorer?

- Dom kallar sej ju hackerspace, det vet väll alla vad hackers gör! Vi vill säkra bevis för att de hackat Carlsberg och illegalt laddat ner en massa öl till svartkrogen.

Men det går inte att ladda ner öl! Och hacker - det syftar ju bara på folk som är intresserade av att förstå hur saker funkar och ändra på dom och utveckla nya egna saker...

- NäNäNä... Hackers är skumma. Titta på den här skäggiga mannen som tillverkar brandbomber... och här, en kvinna med mustasch... Vad är det? Jo, rena genusterrorismen!

Men... det handlar ju bara om att leka med teknik och skaffa sig kunskap...

- Kunskap! Det vet minsta diktator att kunskap är farligt! Pöbeln ska inte ha kunskap. Vad är du för någon? En vänstermurvel? Röding? Vad är detta för frågor du ställer?

Jag är bloggar...

- Blogghora!?! Sådana borde buras in! Det är på ställen som FRA som kunskap och Sanningen hör hemma. Snart kopplar FRA in kablarna. Då kommer ingen att våga läsa er smörja längre!

Konstapel Batong drar fram sin batong och viftar frenetiskt och pustar vidare.

- Och alla djävla murvlar och deras källor ska vi rensa ut. Så folk bara får korrekt och saklig information. Demokratin kan inte tåla att folk blir dessinformerad av allsköns slödder. Ha Ha... Snart kopplar FRA in trådarna... Då blir det slut....

Konstapel batong viftar vid denna tid så frenetiskt med batongen att jag tvingas avbryta intervjun.

Batong har rätt

Dessvärre har batong rätt om FRA. Om några dagar kopplas sladdarna in och världshistoriens värsta övervakning tar sin början. Det är en skräckhistoria som kan få ett fruktansvärt slut. Se till att varna alla för att all kommunikation kommer att övervakas - surf, chatt, telefon, epost... allt.

Håll också ögonen på Batong och sällskap. Någon på forskningsavdelningen kanske gjort sig skyldig till något gravallvarligt som fildelning, men polisen ska inte slå till och göra razzior med uppenbara svepskäl... Då är rättssäkerheten hotad!

Och rösta för allt i världen på Piratpartiet 2010!

Intessant!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar