2009-11-16

Dåligt rättskydd för fullt sexuellt utvecklade tvåmånaders bebisar

Vår upplysta justitieminister Beatrice Ask har uppenbarligen kännedom om analkanade miljökartastrofer då ho oroar sig för dåligt rättskydd för fullt sexuellt utvecklade tvåmånaders bebisar. Hon lugnar i alla fall Johanna Sjödin med att den nya lagen inte handlar om 16-åringar utan om bebisar.

För oss som saknar insyn i dessa radikala miljförändringar ter sig tanken på sexuellt fult utvecklade bebisar som aningen absurd. Likväl måste det ju finnas någon grund till att kriteriet 'fullt utvecklad' inte längre anses skydda bebisar.

Som svar till Oscar Swartz säger Ask att hon skiter i vad vuxna tittar på, det är grova övergrepp mot barn hon vill stoppa. En sund inställning i grunden.

I svaret till Oscar medger Ask att barnporr sprids inte öppet på internet utan i slutna nätverk där man måste betala för att vara med - antingen med egna 'färska' bilder (mao nya övergrepp) eller med pengar. Därför vill man förbjuda inte bara att ladda ner barnporr utan även att betala för att få tillgång till det. Det är begripligt, slår polisen till mot en pedofil och kan säkra bevis på att den tagit mot betalningar för barnporr så är det naturligtvis absurt att köparna inte kan straffas om själva nerladdningen inte kan bevisas. Att bara förbjuda att betala för tillgång till barnporr vore inte okomplicerat men säkert genomförbart.

Lögner, lögner, lögner

Men det är inte där man stannar - det är inte där fokus ligger alls. Man vill göra ålder avgörande istället för mognad. Det är absurt då ålder knappast går att avgöra. Om det bara avser kommersiell fotografering så är det OK men då är det redan en strikt 18-årsgräns. Men gäller det privata foton, gäller det att inneha eller titta på så går det inte att veta. Man kan inte fråga en bild eller begära lägg av en bild. Det vore inte heller önskvärt om alla webbkamtjejer/killar började visa legg och avslöja sin identitet för främlingar på internet.

Förbudet mot att tillgängligjöra sig barnporr ska dessutom inte inskränkas till att betala för det. Så om jag besöker Sjödins blogg väl medveten om att hon visar tuttarna - vad skulle göra det lagligt? Ljuger Ask rakt upp i ansiktet på Sjödin? Eller är det OK att Sjödin har sin blogg men ingen över 18 får läsa den?

Ask säger "Det är dessutom direkt okunnigt att påstå att dessa barn frivilligt ställer upp på övergreppen och publiceringarna av någon slags frimodighet. Tvärtom, de flesta har inget val utan tvingas till det". Det är tveklöst sant när det gäller bebisar som utsätts för dokumenterade övergrepp. Men det är inte sant vad gäller tonåringar. På 70-talet hade de porriga en spegel över sängen. Idag använder man mobilkamera, DV-kamera och webcam - och nästan alla gör det. Det är en naturlig del i sexet. Filma, titta, prata om, visa kompisar, ibland sprida på nätet. Det är den sortens material som finns öppet på nätet. Det är moralister som anmäler sådant som är orsak till 'ökade anmälningar' (Sjödin blogg har bl a blivit anmäld av någon idiot).

Ask kan knappast vara så dum att hon inte begriper att det är det hennes lagförslag vänder sig mot i praktiken. Riktig barnporr (dokumenterade övergrepp på barn) finns i praktiken inte på det öppna nätet - inte ens på anonyma fildelningsnät. Det är naturligt då pedofilerna inte vill sprida det utanför en sluten grupp. Dom vill inte barnen ska bli identifierade, de vill inte bli identifierade själv, de vill inte åka fast. Barnporrfilter filtrerar uteslutande annat - mest annat snusk som bonzieträd men risk för missbruk finns och flera oroande incidenter har redan skett (TPB och Kopime bl a).

Utan tvekan måste Ask, och inte bara Ask utan hennes företrädare få underkänt som justitieministrar. Man möter konsekvent utvecklingen på nätet och bland ungdomar med motsatsen till det som behövs. För att ta några exempel:

Fildelning

Nu kan alla distribuera och kopiera material. Plötsligt gör copyright intrång i allmänhetens möjligheter som det inte gjort förut. Samtidigt har distribution och publicering blivit i stort sätt gratis så copyright inte längre behövs för att garantera mångfald och yttrandefrihet. Det är uppenbart att en anpassning behövs så copyrighten inte inskränker allmänhetens möjligheter och den framtida utvecklingen. Men man gör tvärt om! Utökar copyrighten att ändå mer inskränka på allmänhetens möjligheter och mer eller mindre upphäver rättsäkerheten för att försöka uppräthålla idiotin!

Ungdomsexet

Gapet mellan normal pubertet och sexuell myndighetsålder har blivit stor och större tillgänglighet på sexuell information och en mer frigjord attityd har lett till tidigare exprimenterande med sex. Istället för att anpassa lagen så gör man tvärt om. Man tar bort nyanserna och börjar kalla mellan 20-50% av ungdomarnas frivilliga sexdebut för våldtäckt!

Barnporr

Att sprida och utbyta porriga bilder på sig själv har blivit en naturlig del inte bara i sex utan i prat om sex. Istället för att försöka anpassa lagen så man kan skilja på detta fenomen och barnporr så gör man tvärt om. Inför idiotlagar som gör en majoritet av den uppväxande generationen till både barnpornografer och barnporrinnehavare.

Övervakning och avlyssning

Datateknik och elektronisk kommunikation skapar extrema nya integritetsrisker med övervakning. Det blir plötsligt möjligt att lagra, analysera och sammanställa medborgarnas förehavanden i detalj och på en masskala som aldrig tidigare varit möjlig. Istället för att möta det med skarpare inskränkningar mot övervakning och avlyssning så utökar man befogenheter på alla plan. Avlyssning, FRA, Datalagring etc. Detta samtidigt som hotbilderna bara blir svagare och svagare efter kalla krigets slut.

På något sätt har jag inte mycket hopp om Ask. Hon tänker defekt. En avslöjande del av svaret till Oscar rör ungdommars sexprat. Ask bekymrar sig för ungdomar runt 12-13 som kanske har dåliga hemförhållanden och inga vuxna att prata med om sex och annat. Ask ser det som ett problem att dessa ungdomar sitter på sina barnkammare och pratar med vuxna via internet om sex och annat. Är inte det lösningen på problemet snarare än problemet. Alla kanske inte är de bästa samtalspartners men de flesta är det (i alla fall så länge vi inte har lagar som skrämmer bort de flesta). Även om en del kanske pratar väl snuskigt så är det ändå bättre att de pratar över internet än suger av folk och dricker hembränt bakom korvmojen som det gick till på din tid, Ask?

Stoppa sexmobbing och krossa hederskulturen

På johannas artikel finns det kommentarer som hävdar att "ungdomarna som lägger ut sexbilder på nätet inte förstår konsekvenserna". Vilka konsekvenser? Det har inga direkta konsekvenser. Alla eventuella konsekvenser beror på att folk beter sig förtryckande. Det är samma konsekvenser som drabbar homosexuella som kommer ut. Det är ju förtrycket som måste bekämpas, homofobin och sexskräcken som måste raderas. Där finns mycket för Ask att ta tag i, en hel föråldrad hederskultur att krossa. Socialtjänsten till exempel. Skulle soc få nys om att en småbarnsförälder förekom på gruppsexfilmer på nätet skulle säkert en majoritet av landets socialtjänster dra igång en utredning. Men vilka sexuella vanor en förälder har är naturligtvis totalt irrelevant. Den sortens hederskultur är totalt ovärdigt ett modernt land. Hugg tag i det Ask!

Intessant!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar