2007-10-08

Bloggteatern ger: 'debatten'

Bakgrund: Toookstatan har kommit fram till att aborter beror på oönskade graviditeter och oönskade graviditeter beror på patriarkatet, det är en del av mäns våld mot kvinnor och har därför bestämt att kriminalisera abortläkare. Slagordet är 'abort är våldtäkt'.


- Ofrivilliga graviditeter beror på tragiska omständigheter, men de gravida kvinnorna måste ju själv få välja. Det handlar ju om rätten till deras egen kropp.

Medelklassradikal: - Försöker du omformulera rätten till sin egen kropp till rätten att våldtas, du är fan sjuk!

- Nej, nej... men dels beror inte alla oönskade graviditeter på våldtäckt, dels måste väl även kvinnor som blivit våldtagna få bestämma över sin egen kropp?

Toookstatan: Den här lagen handlar om attityder, det ska inte vara okej att våldta kvinnor.

- Men... Borde inte våldtäktslagstiftningen vara lämpligare för det?

Medelklassradikal: - Man blir så trött. Ständigt dess försök att redusera våldtäkter till att handla om enstaka galningar, några andra. Det är ju ett fenomen, en attityd som finns i hela samhället.

- Visst finns det kulturella problem att angripa, men det är ett långsiktigt arbete som inte behöver ställas i motsatts till ofrivilligt gravidas rätt att bestämma över sin egen kropp, här och nu!

Mysmedelklass: - Om alla var fria och jämlika så skulle så klart kvinnor själv få bestämma om de vill göra abort... om ofrivilliga graviditeter ens skulle finnas då... Men nu, med våldtäkter och kriminella ligor som genomför illegala aborter så är det bara inte möjligt.

minister: - Vi ska tillsätta en förutsättningslös utredning om abortläkarförbudet och den utredningen ska komma fram till en skärpt lagstiftning.

- Va??? Hur är det förutsättingslöst?

Toookstatan: - Lalalalalalalala...

Stadsfeminist: - Jag är så trött på den eviga myten om den lyckliga abortören. Det finns inga lyckliga kvinnor som gör abort...

- Men... De blir ju inte lyckligare för att de vägras abort, tvärt om - och det måste ju vara deras val.

Stadsfeministen: - Kvinnor som gör abort tror det är bäst för dom. Men det är bara en skyddsmekanism, ingen vill se sig själv som offer. De gör aborter så de kan våldtas om och om igen och de vet inte sitt eget bästa.

- Jamen... en abort kan ju hjälpa dom att lämna den miljö där de blir våldtagen. Att vägra dom abort ökar bara risken att de fastnar där. Dessutom är det ju väldigt nedlåtande att säga att de inte vet sitt eget bästa.

Mobbpucko: - Blää... tjejer som har sex när de inte vill ha barn är ju äckliga... å män som vill ha med dom att göra är ändå värre - äckliga pervon!

Toookstatan: - Abortläkarförbudet är en framgång. Det finns färre kvinnor i sjukhusens väntrum som försöker få göra abort nu och det är färre utländska kvinnor som åker hit för att göra abort.

- Jamen... kvinnorna hittar ju abortläkare via internet istället, men en del hamnar hos kvacksalvare med misär och ibland död som följd. Dessutom, att desperata utländska gravida hellre åker till andra länder för att vi behandlar dom så vidrigt här är inget att vara stolt över!

Stadsfeminist: Du är bara sponsrad av abortindustrin!

Fotbollsgroupi: - Mähh, skulle du vilja att din dotter gjorde abort? Va!

- Men... om din dotter blir oönskat gravid och vill göra abort, vill du inte att hon ska få göra det säkert då?

Fotbollsgroupi: - Kommer aldrig att hända. Jag är en bra mamma som bryr mig om mina ägodelar. De skulle aldrig ens våga tänka tanken att skämma ut mamma! Som om de skulle tror de har rätt till ett eget liv!?! Va?

Medelklassradikal: Varför ligger fokus hela tiden på gravida kvinnor. Fokus borde ligga på abortläkarna. Svin som tjänar pengar på sina sadistiska lustar att sätta kniven i värnlösa våldtäktsoffer! Hela djävla våldtäktsindustrin... Det är där fokus bör ligga!

Mysmedelklass: - Många abortläkare lever i ett självbedrägeri, de vill så gärna tro de hjälper kvinnorna. Men det enda de gör är att upprätthålla ett system där kvinnor kan våldtas. Vi måste vara tydliga i våra signaler - så de förstår det!

- Jamen... Måste ju skilja på förtrycket... maktlöshet och våldtäkter som orsakar oönskade graviditeter. och möjligheten att göra abort när de väl är oönskat gravida. Abortläkarna är ju inte problemet, de utgör en möjlighet, ett alternativ för de som vill. Ett alternativ som faktiskt kan hjälpa dom att ta sig ur den förtryckande situationen. Dessutom är ju inte alla oönskat gravida förtryckta... Det finns ju fall där bara preventivmedel klickat eller de helt enkelt har slarvat.

Medelklassradikal: - Så du tycker några få 'lyckliga abotörer' som slarvat ska gå före alla de som våldtas! Jag är inte solidarisk med slarvabortörer... Deras egoistiska intressen går emot alla kvinnors rättigheter.

- Jamen... intressena står inte emot varandra. De utsatta kvinnorna har bara ändå större behov av säkra aborter!

Medelklassradikal: LaLalalalaLaLa.... Fokus bör ligga på abortläkarna LaLaLalalalaa våldtäktsindustri!

folkpartist: - Jag stod ju i parken då, där mycket oskyddat sex sker och en massa våldtäkter... Då slog det mig... Varför bara bekämpa oönskade graviditeter - när vi helt enkelt kan avskaffa dom. Vi stänger parken!

- Va??? Hur skulle det avskaffa ofrivilliga graviditeter?

Toookstatan: - abortindustrins lobbyister försöker få abortfrågan att handla om kvinnors fria val att säkert avsluta oönskade graviditeter. Men det handlar inte om det. Det handlar om kvinnoförtryck, mäns våld mot kvinnor, deras 'rätt' att våldta. Det handlar om kriminalitet. Om kvacksalveriligor som tjänar pengar på att stympa värnlösa våldtäktsoffer. Vi måste få slut på efterfrågan på aborter, vi måste få slut på alla våldtäkter!

- Meeeen... Det är ju abortläkarförbudet som skapar en efterfrågan på illegala aborter!

Toookstatan: - LaLalalalaLaLalaa.

Matriarken: - Men... vi måste ju fatta att det inte handlar om fri val och vettiga kvinnor. Det här är ju mähän som inte förstår sitt bästa. Vi måste vara barmhärtiga och bestämma åt dem, de ska inte ha någon talan!

- men va fan! Du kan väll inte betrakta alla oönskat gravida kvinnor som viljelöst boskap!

Matriarken; - Buhää... Internetmobbning... Jag sa inte "viljelöst boskap", jag sa "Mähän som inte ska ha nån talan"... Usel debatteknik... härskarmetoder... Förtryck av de som har en avvikande uppfattning (stänger blogg).

Mysmedelklass: - Om alla var fria och jämlika så skulle så klart kvinnor själv få bestämma om de vill göra abort... om ofrivilliga graviditeter ens skulle finnas då... Men nu, med våldtäkter och kriminella ligor som genomför ilegala aborter så är det bara inte möjligt.

- Det handlar inte om utopier. Det handlar om här och nu. Det handlar om oönskade graviditeter som kan bero på patriarkalt förtryck men också bara oflax. En del av dessa kvinnor vill ha abort. Men de förvägras en säker abort på grund av att de ses som skamliga. Det ses som fult med sex som leder till oönskade graviditeter och de förvägras därför sina rättigheter.

Stadsfeminist: - Typiskt. ingen maktanalys!

- Men att kvinnor tas ifrån sina rättigheter på grund av sexuellt skambeläggande är en maktanalys!

Stadsfeminist: - Det handlar om mäns makt över kvinnor!

- Men tusan... ni är väll inte ensam om att se det och det måste ju bekämpas långsiktigt. Men det finns kvinnor som är oönskat gravida NU, som vill göra abort. Där möjligheten att göra abort är en viktig del i deras möjlighet att göra motstånd mot 'mäns makt'. Å de är förhindrade eller tvingas ut på en farlig illegal marknad med kvacksalvare. De tvingas av sexuella hierarkier, där de ses som skamliga för att de är ofrivilligt gravida. Det är den omedelbart relevanta maktanalysen!

Stadsfeminist: - Jag är så trött på den eviga myten om den lyckliga abortören. Det finns inga lyckliga kvinnor som gör abort...

- Jamen vafan... Det handlar om kvinnors rätt att bestämma över sin egen kropp. Det handlar om morallagar som skapar misär, otrygghet och död för oräkneliga kvinnor. Som låser fast dom i en underordnad position...

Medelklassradikal: - Försöker du omformulera rätten till sin egen kropp till rätten att våldtas, du är fan sjuk!

Stadsfeministen: - Kvinnor som gör abort tror det är bäst för dom. Men det är bara en skyddsmekanism, ingen vill se sig själv som offer. De gör aborter så de kan våldtas om och om igen och de vet inte sitt eget bästa.

- Gnhaaa! Era självgoda ruttna översittare. Jag ska styckmörda er allihop, långsamt, sju gånger var!


Oooops! Vår hjälte tappade besinningen där. Debatten kräver tusen änglars tålamod. Isabella Lund har tusen änglars tålamod och för det är hon utfryst från stadspropagandaorganet DN.

Intessant!

Andra bloggar om: , , , , ,

1 kommentar:

  1. Haha, det här var nog det roligaste jag läst på ett bra tag. Jag gillar hur du på ett väldigt träffsäkert sätt lyckas överföra argumentation på abort och därmed blottlägger hur välmenande men absurda argumenten verkligen är, och dessutom gör du det på ett humoristiskt sätt. Bra jobbat!

    SvaraRadera