2007-07-15

Våga vara hora!

Ett HORA.subcult.org manifest


Våga vara hora | Krossa hedersmoralen | Feminism | Femme-inism

Alla som bryter mot föråldrade och otydliga normregler är horor, främst drabbar det kvinnor och normerna är trängre för kvinnor, men det drabbar alla. För att slippa horstämpeln måste vi ständigt leva på vakt, ständigt censurera och stympa oss själv, ständigt leva i en rädsla för att inte vara rätt nog. Ständigt frukta horstigmat.

Ständigt tvingas fråga: Är jag för utmanande klädd, för kramig, för flirtig, för frispråkig? Har jag för mycket sex, fel sex, sex för tidigt? Är min partner för töntig, för ful, fel ålder, för låg status, av fel kön eller har jag bara för många... Det finns ingen gräns för de risker vi måste väga in.

A rock and a hard place

Samtidigt ska vi vara sexiga, attraktiva, inte för tråkiga, inte för töntiga. Vi blir trängda från två håll så det inte finns någon plats kvar för ett eget liv, inte något utrymme att vara trygg och bekväm med oss själv. Varje beslut blir förknippat med fara och ångest.

Vägra

Vägra underordna dig den regimen. Det enda sättet att komma undan är att sluta frukta horstämpeln, att stolt och medvetet vara hora. Inte göra något speciellt för att det förväntas av horor men göra det vi vill och strunta i om det anses som horigt. Våga vara hora!

Vägra behandlas sämre för att du är hora, kräv din rätt att välja själv. Vägra 'skylla dig själv', vägra behandlas som omyndig.

Vägra skuld, skam och ågren

Du är ingen sämre mäniska för att du är hora. Vägra känna skam och skuld även om det du gjort var något du egentligen inte vill, låt istället bara bli att göra om det. horstigmats ångest berövar oss bara möjligheten att fatta rationella genomtänkta beslut, frigör dig från den moralismen - våga vara hora! Det tar tid att frigöra sig från inpräntad horskräck, det kan vara bra att begränsa det man gör till vad man är redo att klara av. Men tro inte det är fel att vara hora, ångesten kommer från horstigmat, något utanför dig, något ont, något att ta avstånd ifrån, något det går att frigöra sig från.

Krossa horhatet!

Kräv alla rättigheter som hora. Ingen har rätt att begå övergrepp för att du är hora, ingen har rätt att omyndigförklara dig och bestämma över dig för att du är hora. Men horhatet är existerande i samhället. Att vara öppen hora är bra, det är enda sättet att krossa horhatet. Folk kommer att snacka skit, men det går att skita i horhatarna och umgås med andra horor i stället. Horhatet finns även bland folk med makt, arbetsgivare, sociala myndigheter etc. Taktiska eftergifter kan behövas, ta bara så stor del av kampen du klarar av. Vägra under alla omständigheter att bli en del av horhatet, det är det minsta man kan kräva, det är det man kan kräva av alla!

Solidaritet

I omvärdens hat är det viktigt att ta hand om varandra. Ge ditt stöd, din vänskap, din sex och din kärlek till andra horor och folk som respekterar horor. Vi förtjänar varandra, vi behöver varandra. Horhatarna förtjänar ingenting, allra minst från oss horor!

http://polyshop.se/hora/
Poly shop har gått i konkurs - nya t-shirts under design.

Intessant!

Andra bloggar om: , , , , ,


Våga vara hora | Krossa hedersmoralen | Feminism | Femme-inism

Ett HORA.subcult.org manifest

4 kommentarer:

  1. fint skrivet, jag håller med!

    SvaraRadera
  2. Tyvärr är det bara i tyskland som man vågar vara hora...

    SvaraRadera
  3. Sexualdriften har funnits i alla tider. Därför har också horor alltid funnits för att tillfredsställa män som inte har någon annan älskarinna. På Jesu tid fanns det tempelskökor att förlusta sig med. Många av dagens horor är mycket mjuka och omtänksamma och är horor just för att de är kåta. Tack för att ni härliga horor finns!
    Adonis

    SvaraRadera
  4. Hej!
    Jag heter Oscar Solberger och är regiassistent på Teater Olydig. Vi har snart, lördag 26/9, premiär på föreställningen "Talgbollen-Boule de Suif". Den är baserad på novellen med samma namn skriven av Guy de Maupassant. Novellen är dramatiserad och regisserad av Malin Westberg och spelas på Spegelteatern på
    Björngårdsgatan 3, Stockholm. Föreställningen handlar på ytan om en grupp på sju personer som reser från punkt A till punkt B men på det djupare planet handlar den om Elisabeth Rousset som säljer sex. Vi vill att sexsäljare, både män och kvinnor, kommer och ser föreställningen men också att representanter från organisationer som arbetar för sexsäljares mänskliga rättigheter kommer och tittar. Det verkar väldigt svårt att hitta svenska sådana organisationer men jag hoppas att vi, via detta inlägg på er blogg, når ut med vårt budskap om denna teaterföreställning.
    Oscar Solberger
    Teater Olydig

    SvaraRadera