2012-03-07

Nysvenska

En liten uppdatering över nya svenska ord:

Reinfeldtare: Blöja - företrädesvis överfull blöja. Även 'full av skit' som i att, mitt under en fler decennier lång hög arbetslöshet, vara obekymrad över att en överväldigande majoritet arbetslösa är utestängda från arbetslöshetsförsäkringen med motiveringen 'det är en övergångsförsäkring'. - och som högsta ansvarig politiker, som skitpratade sig till makten på snack om utanförskap, vara nöjd med det. Räknas av den moderna psykologin till en variant av sociopat.

Ranelidare: En utstuderat elak metod att få pretentiösa skämt att avslöja sig själva genom att provocera dom att kalla en själv för skämt.

Regeringsduglig: En tvångsaktig drift att driva igenom dåliga beslut som strider mot alla principer - både egna och allmänna - bara för att bevisa att man kan bestämma, att man har makten. Dock alltid efter de mer mäktigas önskan - för att få klappar på huvudet och kännas sig som en av de stora. Ersätter äldre Hittlerkomplex och DDR-avund.

Kunskapskolan: En skola som tar avstånd från all kunskap om lärande och försöker frammana kunskap hos eleverna genom maniskt upprepade affirmationer direkt av politiker. I avståndstagandet från all kunskap om lärande ingår att totalt ignorera mätbara resultat. Skulle fullt utvecklat helt kunna ersätta skolan.

Flumskola: En skola som lär ut baserat på vetenskapliga metoder och kunskap om lärande.

Intressant!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar